تک کاری، یکی از مهمترین تکنیک های مدیریت زمان و اصول مدیریت زندگی است. وقتی کاری را شروع می کنید، تا اتمام 100 درصد آن، به کار ادامه می دهید. تک کاری، مستلزم آن است که کاری را بارها و بارها شروع نکنید، یا آن را کنار نگذارید تا سراغ کار دیگری بروید و بعد دوباره به کار اول برگردید.
تک کاری را در مکاتبات خود به کار گیرید. موارد بی اهمیت را فورا جدا کرده و فقط یک بار به اسناد مهم رسیدگی کنید؛
اصل تک کاری که از سوی «آلن لِیکِن» کارشناس مدیریت زمان، مطرح شد، حاصل مطالعات فراوان در حوزه زمان و حرکت است که نتیجه کار افرادی را که مصمم تمرکز می کنند، با نتیجه کار افرادی مقایسه می کند که تا زمان اتمام کار بارها و بارها سراغ آن می روند، آن را رها می کنند و دوباره به آن کار بازمی گردند.
این مطالعات نشان داد هر بار که کاری را رها می کنید و سراغ کار دیگری می روید، حرکت و آهنگ آن کار را از دست می دهید و مسیر انجام کار را گم می کنید و وقتی دوباره سراغ آن می روید،
این فرایند در مقایسه با زمانی که کار را شروع می کنید و به پایان می برید، تا 5 برابر زمان لازم را برای انجام آن کار بیشتر می کند. به بیان ساده، تک کاری می تواند زمان لازم را برای انجام کارهای مهم تا 80 درصد کاهش داده و کیفیت کار نهایی را به شدت افزایش دهد.